9 mei 2014

Oranje met andere opstelling (5-3-2) | Champions League gekte in Lissabon

Nieuws: Oranje gaat met andere opstelling spelen (in een 5-3-2 formatie) en prijzen vliegen de pan uit in Lissabon door Champions League finale.


Oranje verandert opstelling

Na het verlies van grootheid Kevin Strootman heeft van Gaal zich meerdere malen erover uitgelaten dat er geen vervanging voor deze key-player van Oranje is. Lange tijd hebben we er niets meer van gehoord, maar ondertussen zijn de spelers van het Nederlands team al keihard aan het trainen in Hoenderloo en ondertussen is het duidelijk dat Louis van Gaal de boel gaat omgooien. Toen Strootman er nog was, zou er in een standaard 4-3-3 formatie gespeeld gaan worden, maar zonder Strootman wordt er niet waarschijnlijk voor een 5-3-2 formatie gekozen. De twijfel/zwakke kant ligt 'm dus in de achterhoede (lijkt me), maar er wordt beweerd dat je ook met vijf spelers achterin aanvallend voetbal kan spelen. Feyenoord is waarschijnlijk de grote inspiratiebron, aangezien die dit seizoen in eenzelfde formatie met goed voetbal wisten te winnen. Het wordt afwachten of deze formatie ook voor resultaat gaat zorgen in de wedstrijd tegen Ecuador (die binnenkort gespeeld gaat worden).

Champions League finale veroorzaakt bizarre prijzen Lisabon

De mensen die dachten dat ze wel even kaartjes gingen kopen voor de Champions League finale van 24 mei waren waarschijnlijk ietswat naïef. Niet alleen de kaartjes voor de westrijd zelf (tussen Atletico en Real Madrid) zijn bizar hoog, maar ook alles wat daaromheen hoort. Een overnachting in Lissabon kan je op de dag van de CL-finale wel 10/20/100 keer meer kosten dan op een normale dag. En toch.. Veel hotels zijn al volgeboekt (#crisis). Volgens mij is het nauwelijks meer mogelijk om aan betaalbare kaartjes en overnachtingen te komen.

Oranje met andere opstelling (5-3-2) | Champions League gekte in Lissabon